Blog
Voor jouw fun en informatie.

Waarom dit blog?

Jij bent nieuwsgierig! En wilt meer weten over edelstenen, zilver, het dragen van een stoere herenarmband… misschien over BOCKX?

Sinds we een chatbox op onze Social Media hebben, krijgen we met regelmaat leuke vragen. Vragen die dus ontstaan bij het shoppen op BOCKX.nl. Het leuke is: soms zitten daar verrassende vragen bij die we zelf vantevoren niet hadden kunnen bedenken.

Dus waarom zouden we deze vragen niet delen op onze website? Om ook jou te informeren en te inspireren?

Omdat niet alle onderwerpen in onze pagina “veelgestelde vragen” passen, leek een blog voor de hand te liggen. En dit is het resultaat. Leuk dat jij dit blog nu leest!

exclusieve heren armbanden

Hoe kies je nou de goede armband?

3 juli 2020

Het aanbod is divers. De kleuren, de edelstenen, de grootte. Hoe weet jij nou welke armband je moet kiezen?

De juiste keuze maken voor de goede heren kralen armband heeft te maken met de uitstraling die je zoekt. Daarbij komen de volgende 3 aspecten om de hoek kijken.

(1) Wat is jouw persoonlijkheid? Extravert, intravert? Als je meer naar extravert neigt, dan mag je armband aanwezig zijn. Opvallen, uitnodigen tot vragen of opmerkingen van anderen. Als je meer het intraverte type bent, dan zal een bescheidener kleur of grootte beter bij je passen.

(2) Wat voor kledingstijl draag je? Alles zwart of juist uitbundiger met een combinatie van kleuren? Probeer dan eens een nuance en kies een kleur uit dezelfde familie van je kleding. Bij een blauwe spijkerbroek past bijvoorbeeld de blauwe Blue Hawk. Of bij grijze truien of overhemden past de Lone Wolf of the Grey Eagle. Houd je er meer van om het af te laten steken, kies dan een contrasterende kleur. Bij de blauwe spijkerbroek past dan prachtig de woestijnkleurige Fearless Lion.

(3) Maar het belangrijkste is wel: waartoe voel je je aangetrokken? Kies op intuïtie. Welke vind je móói? Denk even niet aan je kleren. Of aan wat gangbaar of wat geaccepteerd is. Of wat vrienden al hebben. Kies puur op basis van je smaak. Blader door de armbanden van BOCKX en kijk in het lookbook. Laat je oog vallen op de mooiste: en dan weet je ineens: die is het! Twijfel dan niet; dát is voor jou de goede keuze.

kralen armband natuursteen

Kralen? Not just beads!

26 juni 2020

Echt niet: de kralen in de stoere heren armbanden van BOCKX zijn niet zó maar kralen. Het zijn Edelstenen – prachtige stenen die zeldzaam en duurzaam zijn. Ze worden vaak en al eeuwen lang verwerkt in sieraden en op siervoorwerpen. Vroeger werd onderscheid gemaakt tussen edelstenen en halfedelstenen. Alleen smaragd, diamant, robijn, safier mochten edelstenen genoemd worden. Dit onderscheid is inmiddels achterhaald en wordt niet meer gebruikt.

BOCKX gebruikt edelstenen voor haar kralen mannen armbanden. De karakteristieken van een edelsteen zijn schoonheid, zeldzaamheid en duurzaamheid. We lichten deze eigenschappen hieronder in het kort toe.

Schoonheid; de edelstenen waaruit je kan kiezen bij BOCKX zijn stuk voor stuk prachtige stenen met de mooiste kleuren en lichteffecten, glans, insluitingen, spikkels of aders.
Zeldzaamheid; hoe vaak en waar de edelstenen in de natuur voorkomen verschilt enorm per steen. Wanneer je voorkeur hebt voor een buitengewone steen, kijk dan eerst eens bij de Limited Editions.
Duurzaamheid; edelstenen zijn hard en gaan héél lang mee. De hardheid van de diverse stenen kan wel onderling verschillen. Daarom is de schaal van Mohs bedacht, waarin de hardheid wordt uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10. Van de armbanden van BOCKX mag je verwachten dat ze hard zijn en zeker tegen menig stootje kunnen!

Edelstenen kun je in allerlei vormen slijpen. BOCKX slijpt de stenen in ronde kralen van 8 en 10 mm en jij kunt zelf kiezen wat beter bij jou past. Je wilt natuurlijk ook je edelstenen mooi houden; voor tips voor het onderhoud verwijzen we je graag naar de pagina onderhoud. Het zijn tenslotte not just beads! Jouw kralen armband is geregen van pure edelstenen.

mannen armband kralen

De logokraal: wil je hem mat of glanzend?

19 juni 2020

Bij BOCKX heb jij de keuze of je de zilveren logokraal geborsteld mat of hoogglans wilt. Wat is het verschil? Dat leggen we je hieronder graag uit.

De logokraal wordt van 925 Sterling zilver gemaakt. Dit is zo’n beetje het hoogst mogelijke gehalte wat verwerkt wordt in zilveren sieraden. Als je daar meer over wilt weten, lees dan ons blog van 5 juni, dan kun lezen wat dat precies is.

999 is zuiver zilver, maar is te zacht om kralen van te maken. Daarom krijg je bij ons een mannen armband met 925 zilver. Na het gieten en drogen van de logokraal wordt deze verder bewerkt. Hij wordt óf geborsteld, wat een mat resultaat geeft, of gepolijst, waardoor de hoogglans uitstraling ontstaat. Daarna krijgt je een duurzame laag zodat hij goed beschermd is.

Wat is mooier? Tja over smaak valt niet te twisten.
Waarmee wil je de armband combineren? Heb je nog andere zilveren mannenarmbanden of sieraden? In welke stijl heb je die gekozen: mat of glanzend? Maak daar dan een mooie combinatie mee.

En vergeet niet: zilver blijft een kwetsbaar edelmetaal. In de loop der jaren krijg je daar krasjes op. Dat is niet te vermijden. Maar wij bij BOCKX vinden de edelstenen armbanden dan alleen maar mooier worden!!

zilver zwart mannenarmband

Help - mijn zilveren kraal wordt zwart!

12 juni 2020

Als je een zilveren sieraad of voorwerp hebt, dan weet je het: zilver wordt zwart. Hoe kan dat en wat moet je doen?! Geen nood, het is prima op te lossen. Denk niet dat je geen goed zilver in handen hebt, twijfel niet, want het is een veel voorkomend proces.

Hoe kan dat?
Er zijn meerdere redenen dat zilver verkleurt. De meest voorkomende reden is oxidatie: je stelt je armband bloot aan lucht/zuurstof en dat veroorzaakt een natuurlijke reactie. Dus ook als je hem niet draagt kan hij verkleuren, omdat hij in aanraking komt met zuurstof. Dat is niet erg, hieronder lees je hoe je hem weer mooi krijgt.

De verkleuring is soms ook bruinig. Meestal is de oorzaak dan het contact met je huid. De zuurgraad van ieder mens is verschillend en de mate waarin we transpireren ook. De snelheid waarin de sterling zilveren logokraal verkleurt dus ook.

Maar er zijn nog meer oorzaken, waar je in meer of mindere mate invloed op hebt. We noemen een aantal oorzaken: het klimaat waarin je leeft, het luchtvochtigheidspercentage, de samenstelling van het water in jouw omgeving, de chemicalieën waarmee je in aanraking komt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aftershave of cremes die je gebruikt, de zeep waarmee je je handen wast….

Wij raden daarom aan om je stoere armband even af te leggen tijdens het sporten, douchen en slapen.

Wat moet je doen?

Je krijgt van ons bij de aanschaf van jouw armband een zilverpoetsdoekje. Daarmee verwijder je de gekleurde aanslag in een mum van tijd. Dit doekje reinigt, beschermt en geeft langdurige glans. Even wrijven en je kralen armband is weer mooi zilver!

exclusieve heren armband zilver

925 Sterling zilver - wat is dat?

5 juni 2020

Zilver is een prachtig materiaal om sieraden mee te maken. Het is tijdloos en het geeft de stoere armbanden van BOCKX een chique en krachtige uitstraling. Wij hebben gekozen voor 925 Sterling zilver; wil je meer weten? Lees hieronder verder, dan leggen we je graag uit wat dat is.

Zilver is een edelmetaal, dat wist je waarschijnlijk al. In zijn pure hoedanigheid heeft zilver het gehalte 999 en dat is te zacht om te verwerken in kralen. Er wordt om die reden een ander metaal toegevoegd. Het wordt dus een mix of, om in professionele bewoordingen te zeggen: een legering.

Nu zijn er verschillende legeringen in omloop en om hier een duidelijke standaard in te creëren zijn er keurmerken bedacht. Deze keurmerken worden bepaald door het gehalte zilver in de legering.

Het keurmerk 925 betekent: 92,5% van de mix bestaat uit zilver. 925 wordt ‘het eerste gehalte’ genoemd. De daaropvolgende is 835. Dit ‘tweede gehalte’ bevat 83,5 % zilver. Het derde gehalte is 800 en heeft 80% zilver. Kortom, hoe hoger het getal, hoe hoger het percentage zilver, en des te meer waard is het zilver. Echt zilver heeft dit keurmerk en heeft ook een stempel van dit keurmerk, of van een keurteken behorende bij die keurmerk. Zo kun jij precies zien of je met echt zilver te maken hebt, en met welke kwaliteit!

Terugkomend op je vraag: 925 Sterling zilver bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper.

BOCKX gebruikt 925 Sterling zilver voor haar logokralen, omdat het een mooi wit-zilver is, aangezien het hard genoeg is om in sieraden te verwerken en ook om de reden dat het nog zacht genoeg is om ons logo in te branden. Kijk eens heel goed naar de logokraal? Dan zie je het 925 keurmerk. Zo weet jij dat het echt waardevol zilver is.

Zilver wordt ook steeds meer waard. En dat is precies de meerwaarde die wij wilden toevoegen aan onze exclusieve heren armbanden. Zo is het een mooi persoonlijk geschenk. Voor jouzelf of voor iemand die jou dierbaar is. Voor nu. Of om later door te geven.

mannen met armband

Ben jij de doelgroep van BOCKX?

28 mei 2020

Laten we eens inzoomen op deze vraag: welke mannen dragen de armbanden van BOCKX?

Basically: de mannen die geven om hun uiterlijk. Die het leuk vinden om nét ietsje meer te doen dan alleen shirt aan, spijkerbroek aan. En verder, als je geeft om je uitstraling, en van mooie dingen houdt. Dan ben je een echte BOCKX drager.

We kunnen het ook iets meer nuanceren. Want we hebben zo veel soorten armbanden, dat er bij iedere stijl wel eentje past. Stoer. Basic. Geraffineerd. Stijlvol. Elegant. Wat past er bij jou? Je vrijetijds look. Je zakelijke look. Want zeg nou zelf: op je vrije dag loop je er toch anders bij dan wanneer je naar je werk gaat?

Dus kies een armband die jij mooi vindt. En de conclusie is dan: ja!! Die armband staat jou ook!

mannenarmband BOCKX

Waar komt de naam BOCKX vandaan?

22 mei 2020

Ten eerste. Het is de bok: de klimmer, de doorzetter, de moedige, de onverschrokkende. Leider -ook- van de hele dierenriem.

Ten tweede, maar niet minder belangrijk: het is de internationale begroeting van 2 vuisten tegen elkaar, bij een ontmoeting of bemoediging die 2 mensen uit respect elkaar geven. De fistbump. De boks.

De toevoeging X is om onze daadkracht te onderstrepen, om onze exclusieve heren armbanden de naam te geven die we zijn: BAM! BOCKX! We zijn trots op onze naam die garant staat voor eenvoud, kwaliteit en kracht.

Lees meer over wie wij zijn op https://www.bockx.nl/over-bockx-armbanden-voor-mannen/.

Pack van 3 mannen armbanden

Mannen een armband: wel of niet doen?

13 mei 2020

Sinds mensenheugenis dragen mannen al sieraden. In alle werelddelen, in alle volkeren en in alle geledingen. Dat heb je vast al eens gezien in een documentaire of gelezen in een tijdschrift. Reeds in de oertijd versierden mannen zich. In latere eeuwen ook de Romeinen, de Indianen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Daarnaast waren en zijn er tal van redenen om een sieraad te kiezen, en die motivaties ken jij ook wel. Juwelen werden vroeger als bewijs van welgesteldheid gedragen of als teken van overwinning. Het bereiken van een mijlpaal of levensfase, volwassenheid of huwelijk, een feest of een andere ceremonie.

Het is dus niks nieuws dat mannen armbanden dragen. En juist nu in 2020 is het weer een trend om armbanden te dragen. Ook in calvinistisch Nederland draagt de man steeds vaker een armband. En begrijp ons goed, met calvinistisch bedoelen we in dit verband: de ingetogen, sobere en tikje zuinige mens. Maar de hedendaagse Nederlandse man hecht juist waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. En zoekt naar individualiteit en het onderstrepen van de eigen uitstraling.

Zo zie je: er zijn veel manieren en stijlen om een armband te dragen. Heb het lef, durf en maak jouw eigen stijl. Doe het met aandacht en zorg dat de rest van je outfit er ook verzorgd uitziet, en dan zul je zien: dat staat jou goed, een armband.

mannen armband en horloge

De vraag is dus: hoe draag je je armband?

6 mei 2020

Hoe draag je hem?
Draag je hem solo of als aanvulling op een reeks andere banden? Of naast een mooi horloge? Eigenlijk kan alles. Beide polsen volhangen wordt in Nederland al snel als te veel van het goede beschouwd. Dus houd het beperkt tot een max van 4. Bijvoorbeeld: links je horloge, rechts 3 armbanden bij elkaar. Combineer je kralen armband eens met een leren armband of met zilveren banden: prachtig! Maak je eigen combi en maak je eigen statement.

Waar draag je hem?
Dat is de makkelijkste vraag: direct na de knobbel van je pols.
En vervolgens: links of rechts van je horloge? Dat maakt niet uit, is een kwestie van smaak. En dat hangt ook af van je kleding: draag je die dag een overhemd tot op de pols, of met opgerolde mouw? Bij BOCKX vinden we links van het horloge mooi. Wat vind jij?

Kijk voor meer inspiratie over je stoeren herenarmband eens in ons lookbook.

twijfel over mannenarmband

Doubts?

28 april 2020

Hey you! How can we convince you?

It feels a bit overdone to say your life will change after buying and wearing BOCKX bracelets. Like: you will feel great! Reborn! Another man, more competent, more successful if you wear a BOCKX!

But when it comes to men’s’ fashion, it can be sometimes hard to express yourself in why you should choose a BOCKX Bracelet. We mean, on the surface it does feel like an over-exaggeration to say “hey dude, this is life-changing stuff!!”.

But follow us, let’s delve a little deeper here. What’s your motivation to wear your bracelets? …

Speaking for myself, if I was a man wearing a bracelet, it would need to be a statement. It would need to say something about me. And if it says something about me, I’d probably want it to be manly, tough, robust, good looking, maybe even make people curious.

And I’d also want to have something that not everybody else has. It should be unique because I want to be unique. I don’t want to be the same as everyone else. Who does? In some way we all want to feel special, right?

Why would my bracelet need to have all these properties? Because that’s what I aspire to. That’s how I want people to perceive me. And because I believe that, when I’d wear it, it would be true. I’d feel more manly, and in turn, I’d feel more confident. And if I’m more confident, it’s not such a stretch to think I might be more successful too.

Because when I’m confident I make different decisions than when I feel unsure. And people sense that too. If you feel confident and great about yourself, people are more likely to react positively to you, both socially and in business.

Ultimately, no matter what we buy, we’re looking for a transformation. We’re looking to upgrade our status in some way. We want to feel better about ourselves.

So, to summarise:

  • You will be noticed.
  • You will stand out from the crowd.
  • And you will feel confident, manly, and look great.